Tips voor de indeling van een grote woonkamer

indeling-grote-woonkamer

Heb jij veel ruimte in je woonkamer? Heel fijn! Het kan best lastig zijn om een grote kamer goed in te richten. Om een sfeervol geheel te creëren, help ik je met onderstaande tips op weg voor de indeling van jouw grote woonkamer!

Grote gebaren

Grote meubels passen perfect in een grote woonkamer. Kijk van tevoren goed naar de afmetingen in de kamer. Een meubel kan in een showroom veel kleiner óf juist groter lijken dan bij jou in huis! Kleine meubels vallen vaak een beetje weg in een grote ruimte. Tip voor de bank: met een elementenbank kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een deel met zicht richting de TV plaatsen en een ander deel met zicht op de tuin.

Plaats meubels niet tegen de muur

Veel mensen zijn geneigd om meubels tegen de muur te plaatsen. Zo ontstaan er vaak grote lege ruimtes. In een grote woonkamer heb je alle ruimte om de bank en eettafel juist van de muur af te zetten! Zo maak je goed gebruik van de ruimte en het lijkt een stuk gezelliger.

Creëer een gezellig ziteiland met een groot kleed

Voeg sfeer toe door een groot vloerkleed neer te leggen. Zorg voor een kleed dat breder is dan de bank en plaats hem een stukje eronder: zo creëer je een gezellig ziteiland. Daarnaast zorgt een vloerkleed voor betere akoestiek in een grote ruimte.

Zorg voor een goed verlichtingsplan

In een grote ruimte is het belangrijk dat er geen onderbelichte plekken zijn. Daarmee lijkt de ruimte kleiner en minder sfeervol in de avond. Zorg dus voor een evenwichtig verlichtingsplan waarbij de gehele ruimte wordt verlicht. Plaats lampen op verschillende hoogtes voor een sfeervol en gebalanceerd geheel.

indeling grote woonkamer

Doorbreek een lange wand

Een grote woonkamer heeft vaak in ieder geval één lange muur. Doorbreek deze voor meer sfeer. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld een hoge kast neer te zetten. Hoogteverschillen zorgen voor meer diepte in de ruimte. Ook kun je een roomdivider plaatsen. Op deze manier krijg je meerdere hoekjes en dit maakt het interieur een stuk levendiger en knusser. Een andere optie om visueel het zit- en eetgedeelte te scheiden, is door een deel van de muur te behangen en een deel te verven. In een bijpassende kleur, zodat het wel rustig blijft.

Ronde vormen

De basis indeling van een grote woonkamer bestaat vaak uit veel rechte lijnen. Met ronde vormen maak je het interieur zachter. Kies bijvoorbeeld voor een ronde of ovalen eettafel, ronde hanglampen, een rond vloerkleed, een ronde salontafel of ronde accessoires. Genoeg opties! Lijkt het in ieder geval als geheel een stuk minder strak door.

Zorg voor eenheid

Stem de kleuren van de verschillende delen in de woonkamer op elkaar af. Combineer een aantal kleuren en laat deze terugkomen op verschillende plekken. Bijvoorbeeld de kleur van de keuken in kussens op de bank. Zo zorg je voor rust en eenheid. Als de kleuren en materialen niet op elkaar zijn afgestemd, wordt het al snel onrustig.

Hulp nodig bij de indeling van een grote woonkamer en het creëren van jouw droominterieur? Bekijk mijn adviespakketten of neem contact met mij op, ik help je graag!

duurzaam interieur

Welkom!

Op deze blog vind je informatie, tips en inspiratie om op een duurzame manier aan de slag te gaan met jouw interieur. Veel leesplezier!

Hulp nodig bij het creëren van jouw droominterieur? Ik help je graag!

Recente artikelen