Lampen van natuurlijke materialen

lampen-van-natuurlijke-materialen

De natuur letterlijk naar binnen halen heeft een positieve werking op je welzijn. Eén van de vele manier om de natuur in huis te halen, is door te kiezen voor lampen van natuurlijke materialen. Naast dat dit bijdraagt aan een duurzaam interieur, zorgt het ook voor een warme sfeer! In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende opties.

1. Bamboe

Bamboe is een duurzaam en snel hernieuwbaar materiaal. Lampen zijn vaak lekker licht en zorgen voor een wereldse toevoeging aan je interieur. Mijn favoriete merk voor bamboe lampen is Good & Mojo: een duurzaam verlichtingsmerk met een ethisch verantwoorde productie.

Bamboe hanglamp van Good & Mojo

2. Rotan, riet en jute

Een rotan, rieten of jute lamp boven de eettafel zorgt meteen voor sfeer, zowel qua uitstraling als qua licht. Omdat de lampen vaak niet gesloten zijn, krijg je een mooi effect op het plafond in de avond! Zo creëer je een luchtige sfeer.

3. Linnen

Eén van mijn favoriete duurzame stoffen in het algemeen is linnen. Het is een sterk materiaal met een levendige en mooie natuurlijke uitstraling. Wat mij betreft een perfecte keuze voor een mooie lamp! Je kunt denken aan een hanglamp van linnen, maar ook bijvoorbeeld een vloer- of tafellamp met een linnen kap. En wat dacht je van deze mooie wandlampjes?!

4. Hout

Houten lampen zorgen voor een warme en rustieke sfeer. Hout kan vooral erg mooi zijn als poot van een vloer- of tafellamp met bijvoorbeeld een linnen kap. Maar ook de Secto hanglampen zijn echt prachtig boven een grote eettafel!

5. Wol

Een hanglamp van wol heeft een natuurlijke maar vooral ook zachte uitstraling. Perfect om wat warmte toe te voegen aan een ruimte waar vooral veel ‘koude’ materialen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gang (zonder gordijnen en stoffen meubels). Hieronder zie je een mooie ronde hanglamp van wol van het merk Lumalano. De lampen van Lumalano worden met de hand gemaakt in een werkplaats in Groningen.

lampen-van-natuurlijke-materialen
Wollen hanglamp

Win-Win!

Lampen gemaakt van natuurlijke materialen brengen niet alleen sfeer in je huis, maar ook de rustgevende kracht van de natuur. Daarnaast is het verlichting die niet alleen je interieur mooier maakt, maar ook positief bijdraagt aan onze wereld! Win-win dus :). Hulp nodig bij het creëren van een duurzaam interieur? Neem gerust contact met mij op! Ik help je graag.

duurzaam interieur

Welkom!

Welkom op deze blog vol informatie, tips en inspratie om op een duurzame manier aan de slag te gaan met jouw interieur!

Hulp nodig bij het creëren van een kleurrijk en duurzaam interieur? Ik help je graag!

Recente artikelen