Een warme herfstsfeer in huis: hoe doe je dat?!

In de herfst zitten we toch nét iets vaker en langer binnen dan in de lente- en zomermaanden en is dus het moment om je huis weer wat gezelliger te maken. Als je je huis binnenkomt en dit voelt als een warme deken die over je heen valt, is veel thuis zitten zo erg nog niet. Maar hoe zorg je voor meer warmte en een herfstsfeer in huis zonder je hele interieur om te gooien? Dat lees je in dit artikel!

1. Warme kleuren

Een warme tint op de muren kan veel doen voor een warmere sfeer in huis! Vervang je witte muren door een warme tint en het verschil is enorm. Heb jij een huis op het noorden? Let dan extra goed op het kiezen van de juiste kleur. Licht vanuit het noorden heeft een blauwe (koude) ondertoon.

2. Zachte stoffen

Het grootste effect voor meer gezelligheid bereik je met een groot vloerkleed in een zachte stof. Dus als je die nog niet hebt, zeker doen! Voor meer warmte raad ik aan een zachte stof te kiezen, in plaats van bijvoorbeeld jute. Ook kussens, plaids en stoelen met een stoffen bekleding zorgen voor meer warmte in huis. Leg extra veel kussens neer en kruip heerlijk onder een dekentje op de bank: instant herfstgevoel!

3. Kaarsen

Kaarsen zorgen voor zóveel sfeer. Heerlijk om aan te steken zodra het gaat schemeren. Kies voor kaarsen van soja-was voor de milieuvriendelijke variant. Die branden vaak ook langer. Ook is het een idee om voor LED kaarsen te kiezen (ook ideaal als je kleine kinderen hebt..). Ze brengen de warmte en sfeer van kaarsen in huis, maar dan zonder de echte vlammen. Veilig, duurzaam en gezellig! De vlammen lijken redelijk realistisch en ook de kaars zelf heeft vaak eeen laagje echt kaarsvet aan de buitenkant, waardoor ze echt lijken.

herfstsfeer in huis

4. Verlichting

Heb jij nog een donkere onderbelichte hoek in huis? Voeg een lamp toe met warme materialen (denk aan riet of linnen) en je ziet meteen het verschil!

Daarnaast geven lampen met een warme (oranje) lichtbron veel meer sfeer dan lampen met (wit) koud licht. Zelf vind ik de HUE-lampen van Philips echt ideaal. Je kiest per lamp de kleurtemperatuur en ze zijn dimbaar en daarmee aan te passen naar de gewenste sfeer.

5. Bessentakken

Takken met bessen brengen de warme kleuren van het seizoen rechtstreeks in je huis. Leuk voor in een vaas en perfect om een natuurlijke en herfstige sfeer te creëren! 🍂🍁

duurzaam interieur

Welkom!

Welkom op deze blog vol informatie, tips en inspratie om op een duurzame manier aan de slag te gaan met jouw interieur!

Hulp nodig bij het creëren van een kleurrijk en duurzaam interieur? Ik help je graag!

Recente artikelen